Selasa, 26 Januari 2010

STIK IKAN


STIK TENGGIRI

Sumber : Senangnya Memasak...Ikan ( Chef Hanieliza)
copy rinnchan

BAHAN A:
2 bahagian ikan tenggiri (400gm)
1 sudu besar serbuk lada hitam kasar
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar serbuk kunyit
* 1 sudu besar sos lada hitam (Rinn tambah yang ini...)

BAHAN B (SAYUR-SAYURAN IKUT SELERA): ibu tak buat pun
Brokoli
lobak merah
tomato
Sos lada hitam

CARA-CARA :

1. Bersihkan ikan dan toskan hingga kering.

2. Perapkan ikan dengan semua bahan selama 30 minit.

3. Bakar dengan pemanggang atau masukkan dalam oven hingga garing dan masak.

4. Hidangkan bersama sayur-sayuran dan sos lada hitam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan