DAPUR KECIL KU

Khamis, 22 Mac 2012

MELAKA IN MEMORY...16 MAC-17 MAC

Salam
kali ni kita citer pasal jln2 pulak.biasalah skrg budak2 dah sekolah bila cuti aje ajak jln(bkn budak yg nak jln2 mak budak pun terlebih sudah)kami plan nak tido sana 2M3H tp dah jd 1M2H aje sbb mcm dah boring lak.Pergi jln kali ni kami tak book hotel cuma masa OTW nak ke sana aku tanya no tepon kat pakcik google lepas tu call.mula2 call bayview full book,renaissance tinggal yg deluxe yg regenya RM500++ melampau klu ambik,call lg equatorial penuh last2 dpt lah grand continental deluxe room.ok lah dgn hrgnya.masa nak register baru aku teringat yg budak 2 org ni nak mandi kolam.tanya kat kaunter dia ckp hanya utk dewasa aje alamak..kami mintak hold dulu keluar pergi cari hotel lain cal lagi semua tinggal utk club aje yg regenya sampai rm1k pun ada.gila klu aku ambik baik duit tu aku pi shopping lagi bagus kan.jd kami patah balik ke GC ambik gak lah bilik tu walau takde kolam mandi budak2.tp bilik pun ok 2 katil queen.bilik pun besar klu utk family yg ramai ok gak sewa satu bilik mcm kami ni 4 beranak rasa lega lah duk bilik besar.moral of the story time cuti sekolah baik book hotel siap2.dulu aku nak book abahnya tak sure nak pergi ke tak(tak suke plan yg mcm ni)
xtvt pertama lepas check in hotel.abahnya beria sgt nak bawak budak2 ni naik beca.satu beca RM25 agak mahal gak aku rasa tp bos ckp tak kisah naik aje.kami ambik 2 beca klu naik sekali takut tak muat kan kami ni sihat2 seme.(aku tengah sakit kepala sgt2 masa ni gi beli activfast dulu tu baru dpt senyum kambing kit)
lepas dah naik kami baru perasan yg kami kena caj mahal sbb masa pergi mkn abah saje borak2 dgn pemandu beca dia ckp biasa caj RM15 atau RM20 aje.adoiii kena lagi tp takpe dah rezeki dia org.
singgah koat A Farmosa jap jd drebar beca tunggu kami ambik gambar dulu
lepas naik beca naik menara pulak.

tempat duduknya mcm donut jd semua penumpang kena duduk pusing menghadap ke cermin.lebih kurang 15min duduk kat dlm ni.

view dr atas menara.elok gak kami naik ni sbb baru nampak ada kolam mandi utk budak2 lepas lah hajat dia org nak mandi kolam.

yg jauh tu pulau melaka.

jalan jauh2 kami gi mkn kat nasi lemak antarabangsa aje.utk makanan kat melaka ni mcm kurang kena dgn selera kami.

last xtvt sebelum balik mandi kolam 1 1/2jam rm1.blhlah drp takde kan
bye2..melaka ada rezeki kami dtg lagi.insyalalh

2 ulasan:

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

waa.... gi melancong lagi tauke apam kita.. hehehe...
ini yang kakak dini dok teringin sangat masa pegi melaka aritu.. nak naik menara taming sari.. hmmmm... pegi kalau takde perancangan btul mmg la kelam kabut.. masa kami pegi ritu pas ke sudah tak dpt hotel.. yg sempat pegi cuma ke zoo jer.. lepas mkn cari hotel pusing satu melaka tak dpt2.. last2.. balik la semula ke KL & anak2 semua kecewa tak dpt tidor melaka & tak puas nak jln2... masa abis dlm kereta je dok cari hotel.. bukan taknak booking.. tp masalah besor sbb kitorang ni mana ler ada credit card.. kehkehkeh... insyaAllah ada rezeki nak pegi lagi bwk budak2.. bg lepas hajat deme.. ibunya dulu dah puas ronda melaka zaman anak dara.. sampai buaya kat taman buaya tu pun dah kenal sbb terlampau kerap pg melaka.. kekeke.. tp melaka skrg dah cantik gilerrrr... mmg best!

~~DAPUR KECIL KU~~ berkata...

Kak long kita booking main call ajenya.takde guna kt kad pun.dulu pun sy booking guna call aje klu booking ikut tenet memang kena kt kad.
memang lain benor kak long sy last pergi pun 4 thn lepas tp takde lah jln2 sgt sbb budak2 tu kecik lagi slalu meragam.ini byk lah kerenah dia org

Mungkin Juga Nak Cuba Yang Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...