DAPUR KECIL KU

Selasa, 13 September 2011

MAJLIS RUMAH TERBUKA & SAMBUTAN HARI LAHIR




Salam..


Hari ini nak masuk N3 kisah umah terbuka yg kami kongsi buat kat gerai bihun sup utara. Ramai gak tetamu tapi aku lupa nak ambik gambar campur dgn kalut dgn layan tamu memang langsung tak sempat lah nak bergambar2 ni.yg ada ni pun sbb tetamu reda jap sebelum dtg menyerang kembali he..he..

Kami buatkan 2 periuk besar bihun sup utara dan juga kek2.utk gerai lain ada bakso,mee goring,bihun goring,laksa,kueh raya dan air.tapi yg kira main menu adalah bihun sup utara. Dan memang tak sah klu jamuan raya takde satay tp gambar satay tak sempat ambik lah sbb aku sendiri pun tak sempat nak mkn satay yg di hiding klu nak aku terpaksa ckp dgn tukang bakar satay tu reserved utk aku.jd mana2 tetamu yg aku serve satay ke meja tu kira mereka yg aku dah short list utk di serve he..he..bkn memilih bulu tapi klu semua di lambak kat situ memang tak sempat sampaikan kembar nak mkn satay pun tak sempat. Bila dah abis majlis tanya tukang bakar satay berapa cucuk satay yg kami dah order? Katanya 750 cucuk tp aku sendiri pun tak Nampak kat mana satay tu duduk.tp tak kisah janji hajat kami tercapai. Lagi pun dah lama kami tak buat opeh house mcm ni yg paling last rasanya kembar pun belum lahir lg.lepas kembar ada aku Cuma wat mkn2 kat umah kecik2 aje sbb tak larat nak layan dgn kerenah kembar yg suka meragam dan takut jumpa org takut nanti bila Nampak org dia mula melalak Cuma sejak masuk sekolah ni ok tp tetap tiap2 pg nak masuk class dia melalak sbb tak nak sekolah.hai susah betul dia org ni.


Menu dari Gerai Bihun Sup Utara


• Bihun sup utara

• Kek Carrot – besday boy @ Chef E

• Kek Karemel

• Kek Red Velvet

• Brownies

• Cup cake moist

• Butter Cake

• Kek Buah

• Kueh Raya

• Puding Cooktail



Menu dari Gerai Bakso & Nasi Campur

• Bakso

• Mee Goreng

• Pelbagai jenis air

• Kek coklat – besday boy @ abg nasir

• Kueh raya



Menu dari Gerai Tomyam

• Laksa penang

• Ketupat Palas

• Rendang Daging

• Kek butter – besday boy @ abg Din

• Kueh raya

• Bihun Goreng






ini lah kek yg telah di amanah kan kpd aku.alhamdulillah siap tp takde lah cantik mcm sifu2 buat


oklah terima kasih kepada mereka yg sudi dtg.harap2 puas hati dgn masakan kami

2 ulasan:

MaDiHaA a.k.a Ratna berkata...

salammmmmmmm...

memang meriahhh sakann... makanan semua sedap2... especially bihun sup utaranya lahh... special ngan sambal merahnya tu... siap bertambah lagi..jangan mareee... ingat nak rasa bakso sekali jaja ckp dah abis da.. kikiki... fuhh.. fengsan tengokkan kuih muih yg ida dok buat tu.. kalau kaklong.. dah lama tombang.. byk betul sataynya... tp rasa2nya... yg dihantar ke meja kami ritu pun lebih dr 50 cucuk kot.. hehe.. mudah2an murah rezeki korang suami isteri yekk...

~~DAPUR KECIL KU~~ berkata...

terima kasih kak long n angkatan yg sudi dtg jauh2.itu aje yg termampu kami hidangkan walaupun niat hati ada lagi yg nak di buat tp masa tak cukup lah

Mungkin Juga Nak Cuba Yang Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...