DAPUR KECIL KU

Khamis, 12 Ogos 2010

KEK PISANG GEBU


KEK PISANG GEBU

ROS jintanmanis

2 cwn tepung gandum

1 s/k baking powder

1 s/k soda bikarbonat

1 cawan gula

3 biji pisang yang telak dilenyek

1/2 cawan minyak masak

esen vanila

2 biji telur

caranya

1. Ayak tepung gandum, soda bikarbonat dan baking powder, gliss acuan kek dan panaskan oven 180darjah.

2. Kemudian, putar telur dan gula hingga kembang, masukkan esen vanila dan pisang, putar lagi dan kemudian masukkan tepung.

3.Akhir sekali baru masukkan minyak masak, curah dalam acuan kek dan bakar pada suhu 180 darjah selama 40 minti atau satu jam.

4. Setelah siap dibakar, keluarkan dari acuan dan sejukkan atas redai, sedia untuk dihidangkan, selamat mencuba

Tiada ulasan:

Mungkin Juga Nak Cuba Yang Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...